Isispharma

Kategorie

Dermatologické tipy

Jak pečovat o pleť s akné?

Akné už dávno není problémem pouze teenagerů. Tato kožní nepříjemnost může postihnout lidi v různých fázích života a vzniká z různých příčin, přičemž hormonální vlivy

Dermatologické tipy

Bezpečná a účinná ochrana před sluncem: Jak si správně vybrat?

Výběr správné sluneční ochrany může být někdy náročný úkol. Chceme účinně chránit naši pokožku před škodlivými účinky UV záření, ale zároveň se obáváme možných vedlejších účinků. Jak tedy najít rovnováhu mezi bezpečností a efektivitou? V tomto článku se zaměříme na to, jak si správně vybrat ochranu před sluncem s ohledem na oba tyto aspekty.

Dermatologické tipy

Vitiligo: příčiny, symptomy a léčba

Vitiligo je neinfekční onemocnění kůže, které se projevuje postupnou ztrátou pigmentace a vznikem bílých skvrn na kůži. Tyto skvrny se mohou objevit kdekoli na těle, ale obvykle se nejprve projeví na obličeji, rukou a trupu. V některých případech mohou symptomy vitiliga postihnout také sliznice a sítnici. V postižených oblastech může vitiligo ovlivnit i barvu vlasů, obočí nebo vousů. I když vitiligo není život ohrožující, může mít významný dopad na psychiku.
Toto onemocnění postihuje mezi 0,5% až 2% populace, a to bez ohledu na pohlaví nebo barvu kůže. I když se vitiligo může objevit kdykoliv, nejčastěji se vyvine před dosažením 20 let.

Atopická dermatitida (ekzém): příčiny, příznaky a léčba
Dermatologické tipy

Atopická dermatitida (ekzém): příčiny, příznaky a léčba

Červená, suchá a svědivá pokožka… To jsou pravděpodobně symptomy, které vám nejsou neznámé, pokud trpíte atopickou dermatitidou. Tato chronické onemocnění postihuje malé i velké a je hned po akné a před lupénkou druhou nejčastější kožní chorobou.

Rosacea - jak čistit a pečovat o pleť
Dermatologické tipy

Rosacea: Jak čistit a pečovat o pleť?

Rosacea je chronické onemocnění kůže, které se projevuje zarudnutím, viditelnými cévami, pálením a pnutím. Postihuje především ženy po 30. roce života a výrazně ovlivňuje kvalitu života.